ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ
Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Προσβάσιμη σε Α.με.Α μέσω ειδικής ράμπας και ασανσέρ. Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η τουαλέτα για Α.με.Α.
Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλονιάς: Προσβάσιμο σε Α.με.Α. με ξύλινη ράμπα που τοποθετείται όταν χρειάζεται.
Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου: Μη προσβάσιμο σε Α.με.Α
Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων: Προς το παρόν μη προσβάσιμο σε Α.με.Α.
Λαογραφικό Μουσείο Σιναράδων: Χωρίς δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ λόγω ιδιαιτερότητας κτιρίου.
Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου: Διατίθεται οδηγός επίσκεψης και ακουστικός οδηγός στη Συλλογή Τυπογραφίας για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού (έκδοση σε άσπρο και σε μαύρο φόντο). Προσβάσιμο σε Α.με.Α, μέσω χρήσης ανελκυστήρα. (https://museum.ionio.gr/gr/learn/accessibility/)
Μουσειακό Τμήμα Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης: Το κτίριο βρίσκεται υπό διαμόρφωση, καθώς τα εκθέματα συντηρούνται από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτά από τους σεισμούς του 2014.
Μουσείο Άγγελος Σικελιανός: Δυνατότητα πρόσβασης από Α.με.Α
Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων: Τα Α.Μ.Ε.Α. διευκολύνονται με επεξηγηματική πινακίδα με γραφή Braille στο ισόγειο του Μουσείου και με ράμπες που οδηγούν στις διάφορες αίθουσές του.
Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου: Μη προσβάσιμο σε Α.με.Α
Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης: Δυνατότητα πρόσβασης για άτομα με κινητικές δυσκολίες υπάρχει στους χώρους του ισογείου και του 1ου ορόφου.
Π.Σ.Ζ «Ούγος Φώσκολος», ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΙΑ: Προς το παρόν η προσβασιμότητα είναι δυνατή μόνο στο ισόγειο. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου που διατηρήθηκε στην αρχική της μορφή είναι εξαιρετικά δύσκολη για Α.με.Α.
Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας: Φιλικό προς Α.με.Α.