Προσβασιμότητα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ

Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Προσβάσιμη σε Α.με.Α μέσω ειδικής ράμπας και ασανσέρ. Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η τουαλέτα για Α.με.Α.

Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλονιάς: Προσβάσιμο σε Α.με.Α. με ξύλινη ράμπα που τοποθετείται όταν χρειάζεται.

Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου: Μη προσβάσιμο σε Α.με.Α

Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων: Προς το παρόν μη προσβάσιμο σε Α.με.Α.

Λαογραφικό Μουσείο Σιναράδων: Χωρίς δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ λόγω ιδιαιτερότητας κτιρίου.

Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου: Διατίθεται οδηγός επίσκεψης και ακουστικός οδηγός στη Συλλογή Τυπογραφίας για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού (έκδοση σε άσπρο και σε μαύρο φόντο). Προσβάσιμο σε Α.με.Α, μέσω χρήσης ανελκυστήρα. (https://museum.ionio.gr/gr/learn/accessibility/)

Μουσειακό Τμήμα Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης: Το κτίριο βρίσκεται υπό διαμόρφωση, καθώς τα εκθέματα συντηρούνται από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτά από τους σεισμούς του 2014.

Μουσείο Άγγελος Σικελιανός: Δυνατότητα πρόσβασης από Α.με.Α

Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων: Τα Α.Μ.Ε.Α. διευκολύνονται με επεξηγηματική πινακίδα με γραφή Braille στο ισόγειο του Μουσείου και με ράμπες που οδηγούν στις διάφορες αίθουσές του.

Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου: Μη προσβάσιμο σε Α.με.Α

Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης: Δυνατότητα πρόσβασης για άτομα με κινητικές δυσκολίες υπάρχει στους χώρους του ισογείου και του 1ου ορόφου.

Π.Σ.Ζ «Ούγος Φώσκολος», ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΙΑ: Προς το παρόν η προσβασιμότητα είναι δυνατή μόνο στο ισόγειο. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου που διατηρήθηκε στην αρχική της μορφή είναι εξαιρετικά δύσκολη για Α.με.Α.

Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας: Φιλικό προς Α.με.Α.

Ενημέρωση: 21-05-2021

Δεκαπέντε Μουσεία - Πέντε Νησιά - Ένα Δίκτυο

Περισσότερα

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας