Ιδρυτικά Μέλη
Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων, Κεφαλονιά
Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων, Κεφαλονιά

Αυτό που μπορεί να χαρακτηρίσει το μικρό αλλά γοητευτικό Μουσείο του γραφικού χωριού της Κεφαλονιάς, είναι η αγάπη για την ιστορία του τόπου.

Ένα κτήριο το οποίο ανήκει στην εκκλησία , Προφήτη Ηλία, του χωριού Καμιναράτων. Λειτουργεί από το 1900 εως 1966 σαν ελαιοτριβείο και από το 1996 ως μουσείο μετά την παραχώρηση του στον Σύλλογο Απανταχού Καμιναράδων, " Ο Προφήτης Ηλίας" , ο οποίος σύλλογος, το αναστείλωσε.

Στο Λαογραφικό Μουσείο Καμινάρατων μπορεί να θαυμάσει κανείς εκατοντάδες εκθέματα που μαρτυρούν τον τρόπο ζωής των προγόνων μας. Πίνακες από τοπικούς ζωγράφους και φωτογραφικό υλικό που προκαλεί συγκίνηση και αναμνήσεις σε όλους όσοι τις βλέπουν . Στον χώρο εκτίθενται ιστορικά αγροτικά και οικιακά εργαλεία, παλιά μηχανήματα επεξεργασίας ελιάς και παραγωγής ελαιόλαδου, καθώς και παραδοσιακές στολές του χορευτικό συλλόγου του χωριού.

Κύριος στόχος του Μουσείου είναι να ξαναζωντανέψει τα συναισθήματα των επισκεπτών για το παρελθόν αλλά και για να διδάξει στους νέους τον τοπικό πολιτισμό.

Επιδιώκουμε να υπάρχει ενεργή συμμέτοχη και αλληλεπίδραση μεταξύ μουσείου και επισκέπτη, σχεδιάζοντας μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Να γίνει το Μουσείο ένας ζωντανός οργανισμός μόρφωσης και επικοινωνίας.

Διεύθυνση: Καμιναράτα, 282 00

Επίσημη Ιστοσελίδα: https://kaminarata.gr

Facebok: https://www.facebook.com/gregoriouxenopouloumouseio

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: kaminarata@gmail.com

Δεκαπέντε Μουσεία - Πέντε Νησιά - Ένα Δίκτυο

Περισσότερα

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας