Περιοδική έκθεση: «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ός αιώνας»

ShareThis
Δημοσίευση: 24-10-2022 12:12 | Προβολές: 258
Έναρξη: 26-10-2022 |Λήξη: 04-12-2022
[Έληξε]
image

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο Albert Cohen Κέρκυρα παρουσιάζουν την έκθεση «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ός αιώνας», με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου δίγλωσσου λευκώματος από το Σύλλογο Albert Cohen το 2021. Η επιστημονική ομάδα των Μουσειακών Συλλογών Ιονίου Πανεπιστημίου υπογράφει την επιμέλεια της έκθεσης υπό την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία του Αν. Καθηγητή Σταύρου Βλίζου, Διευθυντή των Μουσειακών Συλλογών Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται η βιομηχανική ιστορία της Κέρκυρας από τις αρχές του 19ου έως τα τέλη του 20ού αιώνα, εποχή κατά την οποία παρατηρείται σημαντική βιοτεχνική και βιομηχανική ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά. Μέσα από μια θεματική αφήγηση, εκτίθενται προϊόντα και πρώτες ύλες από κερκυραϊκές βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες όπως τσιγάρα από την καπνοβιομηχανία Μηνιάτη, χαλιά, σχοινιά, σακιά κατασκευασμένα στο εργοστάσιο του Αλέξανδρου Δεσύλλα, συσκευασίες ελαιόλαδου και γάλακτος της ΑΕΒΕΚ, καρτ ποστάλ και κερματικά γραμμάτια τυπωμένα στο εργοστάσιο Ασπιώτης – ΕΛΚΑ, συσκευασία ζυμαρικών της Αλευροβιομηχανίας – Μακαρονοποιίας Ζαφειρόπουλου, σαπούνια της ΑΕΒΕΚ και της Σαπωνοποιίας Πατούνη, είδη κεραμικής, κρασί και μηχανήματα οινοποιίας από το Κτήμα Θεοτόκη, αρχειακά τεκμήρια και πλούσιο φωτογραφικό υλικό κ.ά.

Για τις ανάγκες της έκθεσης, αυθεντικά εκθέματα και ψηφιακό υλικό παραχωρήθηκαν ευγενικά από φορείς και πολλούς ιδιώτες όπως: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κέρκυρας, Alpha Bank Νομισματική Συλλογή / Μουσείο Χαρτονομισμάτων, Κτήμα Θεοτόκη, Σαπωνοποιία Πατούνη, Σπύρο Γαούτση, Σπύρο Γιούργα, Γιώργο Κόκκαλη, Περικλή Τσίπη κ.ά.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληρροφορίες:

https://artcorfu.gr


Επιστροφή


Δεκαπέντε Μουσεία - Πέντε Νησιά - Ένα Δίκτυο

Περισσότερα

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας