Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης: " Η Ναυτική Ιστορία της Ιθάκης είναι ακόμα ζωντανή, παράγει Πολιτισμό και δημιουργεί Πολιτιστική Παρακαταθήκη για τις Επόμενες Γενιές"

ShareThis
Δημοσίευση: 20-09-2023 02:03 | Προβολές: 199
Σημαντική Ημερομηνία: 26-09-2023
[Έληξε]
image

Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

Δυο εκδηλώσεις για να γνωρίσουμε και να ξανασυνδεθούμε με το παρελθόν μας και τη σχέση των Ιθακησίων με τη ναυτοσύνη, τη θάλασσα και το εμπόριο.

«ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ», 25/9 στις 7:00 μ.μ. στο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΘΑΚΗΣ σε διοργάνωση του συλλόγου "ITHACAN HISTORICAL SOCIETY", παράρτημα του "ITHACAN PHILANTHROPIC SOCIETY" της Μελβούρνης (1916), σε συνεργασία με το Κέντρο Ναυτιλιακής Ιστορίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών και τα ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΜΗΜΑ ΙΘΑΚΗΣ.

Παρουσίαση του βιβλίου «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΩΝΑΣΗ 1924-1975», Τζελίνας Καρλαύτη (επιμ., Καθ. Ναυτιλιακής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης),  Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (2023), στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ, την Τρίτη, 26/9 στις 8:00 μ.μ., διοργάνωση του Κέντρου Ναυτιλιακής Ιστορίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης. Το βιβλίο στηρίζεται στο Αρχείο Ωνάση, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα Ωνάση και η συγκρότηση και η ταξιμόνησή του αποτελούν καινοτομία στον χώρο της Ιστορίας των Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.


Επιστροφή


Δεκαπέντε Μουσεία - Πέντε Νησιά - Ένα Δίκτυο

Περισσότερα

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας